Реєстрація /

За скільки реально купити квартиру в Києві в 2018 році

Ціни на квартири в Києві починаються від півмільйона гривень за «одиничку»

Ситуація на ринку нерухомості змушує покупців задуматися, за скільки реально купити квартиру в Києві. Нижній поріг в червні 2018 року – на рівні 520 тисяч гривень. Таку суму витратили покупці «одинички» в Деснянському районі Києва на вулиці Жукова (Лісовий житловий масив).

Де найдешевші квартири Києва

Деснянський, Дарницький і Святошинський райони Києва є найбільш доступними для придбання житла. В середньому квартира в новобудові на Троєщині або Лісовому коштує від 982 тисяч гривень (без урахування оформлення, оцінки та податків). В цілому по столиці середня ціна нового житла вдвічі вище.

Перші п'ять місяців 2018 року ринок новобудов Києва падав, але влітку вартість «первинки» стабілізувалася. Бюджетні будинку економ- і комфорт-класу подорожчали до 17894 і 22673 грн/кв. м відповідно. Вочевидь, літо є найвигіднішим періодом для придбання нового житла.

Стаття по темі: Як дешево купити квартиру в Києві в 2018 році - 5 порад експертів

Вторинний ринок нерухомості Києва повернув у червні позиції після падіння на початку року. Середня ціна квартири на Лівому березі - 64 тисячі доларів, на Правом - 80 тисяч у.о. У центральних районах Києва середня вартість житла перевищує 160 тисяч доларів.

За скільки реально купити квартиру в новобудові

Ціни на квартири в новобудовах починаються від 660 тисяч гривень за 1-кімнатні квартири економ-класу площею близько 35 кв. м. «Одинички» користуються попитом, і ціни на них виросли за місяць на 1%. Комфорт-клас дорожче в півтора рази: однокімнатні площею понад 40 квадратних метрів коштують від 900 тисяч до 1 мільйона гривень.

Стаття по темі: Ринок новобудов в Києві: зростання цін і попиту

Мінімальна ціна 2-кімнатних квартир 60-70 кв. м становить 1,1 мільйона гривень - за житло економ-класу.

Класи житла у новобудовах Києва

За скільки реально купити квартиру на вторинному ринку

Квартири в будинках, в основному, радянського виробництва за ціною поступаються новим ЖК. Як приклад, середня ціна однокімнатної квартири в 38-40 «квадратів» в Деснянському районі - 850-900 тис. грн., в Святошинському - 0,9-1 млн грн, в Дарницькому - 1,1 млн грн.

Максимальні ціни на «одинички» - в центральних кварталах Печерського району Києва. Середній цінник тут 2,4 мільйона гривень за квартиру 45-50 кв. м. Дорожнеча пов'язана з великою кількістю «елітки» і бізнес-класу.

Стаття по темі: Де купити квартиру для здачі в Києві: 4 варіанти для інвестора

Ціна двокімнатних квартир в Києві площею 58-71 кв. м - в середньому 2,2 мільйона гривень. Об'єкти в Деснянському і Святошинському районах - найдешевші, їх вартість в діапазоні 1,3-1,4 млн грн. Найдорожчі «двушки» на Печерську, в середньому по 3,7 мільйона.

Пропозиції на вторинному ринку житла по районам Києва

Як висновок, найбільш доступні квартири в Києві продаються в Святошинському, Дарницькому і Деснянському районах. Покупці витрачають не менше 4-5% від суми покупки на оформлення угоди, обов'язкову оцінку, виплату податків і реєстрацію прав власності нового власника.

Стаття по темі: Купівля квартири у новобудові: які податки платить забудовник і покупець

Мінімальні ціни на квартири в Києві пропонують нові житлові комплекси економ-класу і власники малометражного житла в старих будинках масової забудови.

Источник