Реєстрація /

Як дешево купити квартиру в Києві в 2018 році - 5 порад експертів

Дешева квартира в Києві стає реальністю для людей, які давно планували купівлю житла в столиці.

Дешева квартира в Києві стає реальністю для людей, які давно планували купівлю житла в столиці. Ціни на нерухомість в Києві досягли ідеального балансу, коли вторинний ринок просів до рівня «первинки» і покупці вибирають, чекати їм рік-два на нову квартиру без ремонту або в'їжджати в готове житло негайно.

Купити акційну квартиру в Києві та «терміновий продаж»

Продаж квартир в новобудовах з великою знижкою не рідкість: так забудовники намагаються швидко позбутися від «залишків» непроданих метрів при введенні будинку в експлуатацію. За зниженими цінами доведеться вибирати з того, що залишилося і не підійшло іншим клієнтам: невидові квартири, житло з незручним плануванням і т.п. Маючи на руках всю суму для підписання договору, є шанс вибити додаткову знижку від відділу продажу і отримати дешеву квартиру в Києві вже в 2018 році.

Стаття по темі: Найдешевші квартири Києва

Терміновий продаж житла на вторинному ринку - особлива вдача, коли дешева квартира в Києві дістається за ціною на 10-15% нижчою від ринкової. Для такої угоди знадобитися активна співпраця з брокерами, готовність швидко приїжджати на перегляди і моментально внести завдаток або всю суму. На швидку продаж виставляють об'єкти без ремонту, з великими боргами по комуналці, для погашення кредитів власника. Додаткові витрати за угодою найчастіше лягають на покупця, якому доведеться взяти на себе витрати з оцінки житла, нотаріальне оформлення та оплату податків.

Купити дешеву квартиру на Борщагівці чи Троєщині

Витрати на покупку житла в столиці будуть знижені при виборі віддалених мікрорайонів, де немає ліній метро в пішої доступності. Борщагівка і Троєщина - величезні житлові масиви, де на продаж виставлені десятки і сотні найдешевших квартир в Києві. Тут давно добре розвинена інфраструктура, в кожному кварталі є:

- торгові центри та ринки;

- дитячі садочки та школи;

- фітнес-центри та спортивні секції;

- відділення пошти і банків;

- салони краси, перукарні.

Велика кількість дешевих квартир у Києві - на Троєщині
Велика кількість дешевих квартир у Києві - на Троєщині

Очевидним мінусом квартири на Борщагівці та Троєщині є транспортне питання: добиратися у центр Києва доведеться мінімум з однією пересадкою, а пробки на Північному (Московському) мосту давно стали легендою.

Купити квартиру у розстрочку

Початкові витрати на покупку дешевої квартири в Києві знижуються і за рахунок розстрочки від забудовників, які пропонують нульові відсотки на термін від 3 місяців до року. Крім того, другий рік в Києві ряд компаній у співпраці з державними банками відновили іпотечні програми.

Аналітика по темі: Дешева іпотека і вигідна розстрочка: реальність чи маркетинговий прийом забудовників?

Найбільш вигідні відсотки, а також кредитні канікули можливі при первинному внеску в 50-60 відсотків вартості житла. Для підтвердження платоспроможності покупці доведеться показати «білі доходи», які мінімум удвічі перевищують розмір щомісячного платежу по іпотеці.

Купити квартиру у передмісті Києва

Жителі Ірпіні, Крюківщини, Вишгорода та Вишневого давно впевнені, що фактично є киянами. Дійсно, шлях з передмістя в центральні райони Києва іноді займає менше часу, ніж з лівобережних районів столиці. Місто-супутник Бровари також пов'язане з «червоною» гілкою метро прямий трасою. Приміські автобуси беруть плату не набагато вище вартості проїзду по Києву.

Популярне передмістя Києва - Ірпінь
Популярне передмістя Києва - Ірпінь

Ціни на дешеві квартири нижчі за столичні на 10-15 відсотків - це стосується і вторинного ринку, і нового житла в передмістях Києва. За рахунок цієї різниці покупці вибирають в Ірпені, Бучі, Броварах та інших передмістях квартири з більшою житловою площею, якої буде достатньо для проживання сім'ї з дітьми. Бонусом є і близькість до лісових масивів, озер, низький рівень загазованості повітря.

Купити квартиру «під ремонт»

Купівля квартири в Києві «в житловому стані» - спосіб заощадити для людей, які відклали гроші на покупку житла і на капітальний ремонт. Немає сенсу оплачувати бюджетні склопакети та «косметику», на яку витратилися попередні власники найдешевшої квартири. Квартира, яка потребує ремонту, з таким же плануванням і в цьому ж районі буде на 5-10% дешевше від ринкових цін. Різниця у вартості покриє частину витрат на капремонт, заміну комунікацій, сантехніки, дверей і вікон.

Стаття по темі: Ремонт квартири своїми руками

Як висновок, купити дешеву квартиру в Києві в 2018 році можливо завдяки програмам розстрочки, великій кількості зданих новобудов і широкому вибору економ-житла на вторинному ринку. Наявність потрібної суми робить покупця королем ситуації, він вибирає найбільш вигідний варіант.

Источник