Реєстрація /

90% усієї теплової енергогенерації України знищено або пошкоджено рф

Особливо уразливі міста, залежні від великих теплоенергетичних станцій.

Майже 90% усієї теплової енергогенерації України знищено або пошкоджено ударами ворога.

Про це стало відомо із повідомлення урядового порталу з посиланням на прем'єр-міністра Дениса Шмигаля.

«Особливо уразливі міста, залежні від великих теплоенергетичних станцій. Саме ТЕС та ТЕЦ росія цілеспрямовано атакувала, знищивши чи пошкодивши майже 90% усієї теплової енергогенерації України. Наша мета – дати цим громадам альтернативні джерела постачання теплом та електрикою», – наголосив Шмігаль.

Шмігаль повідомив, що зокрема, для Харкова надійшло або підтверджено надходження 127 когенераційних та восьми газопоршневих установок, 60 блочно-модульних котелень, 32 потужні генератори електроенергії.

«Загалом потреби житлово-комунальних підприємств у когенераційних установках вкриті більш ніж половиною. Вже є 182 установки, з яких 83 працюють. Решта когенераційного обладнання буде встановлена ​​до кінця цього року», – розповів Шмігаль.

Також він повідомив, що сьогодні понад 99% житлових будинків готові до початку опалювального сезону. Кількість шкіл, дитячих садків та лікарень, готових до проходження зими, теж наближається до 100%.

«Понад 18 тис. котелень та 4,8 тис. центральних теплових пунктів перебувають на стадії готовності до подачі тепла», – зазначив Шмігаль.

Також Україна має у газосховищах 12,2 млрд куб. м блакитного палива, а 3,1 млн. тонн вугілля на складах.

«Цього достатньо для проходження зими. Нагадую, що цей опалювальний сезон, як і минулого, плануємо пройти на газі власного видобутку», – зазначив Шмігаль.

Усі 9 енергоблоків АЕС, підконтрольні Україні, зараз працюють. Саме вони постачатимуть основний обсяг генерації електроенергії в опалювальний сезон.

Раніше відремонтували тепломережу, яка постачає опалення для 4 тисяч мешканців Оболонського району.

Джерело