Реєстрація /

Відремонтували тепломережу, яка постачає опалення для 4 тисяч мешканців Оболонського району

Теплопостачання має бути стабільним

У Києві триває підготовка до опалювального сезону 2024/2025. У межах ремонтної кампанії КП «Київтеплоенерго» проводить гідравлічні випробування, ремонтує та модернізує теплоенергетичне обладнання, від якого залежить опалення будівель. Про це повідомляє комунальне підприємство.

Так, днями аварійники усунули пошкодження в тепловій камері на вул. Оболонській та замінили дві засувки діаметром 400 мм. Тепломережа вже експлуатується понад 40 років. Запірна арматура в теплокамері – ще радянського зразка та вже вичерпала свій ресурс. Натомість фахівці встановили сучасні засувки європейського виробника, які дозволять оперативно регулювати подачу теплоносія при пошкодженні на трубопроводі.

Завдяки виконаному ремонту підвищиться надійність теплопостачання для 28 багатоповерхівок, у яких проживає майже 4 тисячі оболонців, навчального закладу та адміністративної будівлі.

Нагадаємо, що у першому кварталі загальна площа житлових будівель, прийнятих в експлуатацію, склала 2,18 млн кв.м. Це на 12,3% більше за аналогічний період минулого року, але менше обсягів введення житла в експлуатацію в останній рік до війни. Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Даніло Гетьманцев за даними держслужби статистики.

У регіональному розрізі лідерами із закінченого домобудування залишаються Київська область та Київ, на частку яких припадає 32% введеного в експлуатацію житла, а також області на західній частині України з часткою 40%. Найменший показник у регіонах з активними бойовими діями та наближеними до фронту: Донецькою, Херсонською, Миколаївською областями.

Джерело