Реєстрація /

На Київщині завершують будівництво нового протирадіаційного укриття (фото)

Споруду використовуватимуть як укриття під час повітряних тривог.

У Київській області активно облаштовують укриття для здобувачів освіти. Наразі триває будівництво нового протирадіаційного укриття для учнів Фурсівського ліцею, що у Білоцерківському районі, який відвідує понад 400 учнів. Захисну споруду загальною площею 530 кв. м зводять на території освітнього закладу.

Будівництво розпочалося восени 2023 року. Нове сховище розраховане на одночасне перебування до 500 осіб. Роботи ведуться коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Замовником є Київська обласна державна адміністрація.

Відповідно до розробленого проєкту укриття буде подвійного призначення та складатиметься з окремих приміщень. Зокрема, в сховищі, крім загальних класів, передбачені приміщення для зберігання їжі та води, технічні приміщення, санвузли, роздягальня та медпункт.

укрытиеукрытиеукрытиеукрытие

Споруду будуть використовувати як укриття під час повітряних тривог. В мирний час у сховищі будуть проводитися гуртки та спортивні заняття. Будівництво виконується з урахуванням всіх вимог безбар’єрності та інклюзивності.

Наразі підрядник перебуває на фінальному етапі виконання робіт. Фахівці завершують оздоблення стін. Паралельно підрядник монтує обладнання, збирає та встановлює меблі.

Раніше Обухів замовив модульне укриття на 200 осіб.

Джерело