Реєстрація /

В Оболонському районі через забруднення озера Мінське загинула риба

Працівники КП «Плесо» знаються на ситуації.

Через перевищення допустимих норм утримання аміаку в Мінському озері загинула риба. Для ліквідації наслідків забруднення та запобігання подальшому розповсюдженню шкідливих речовин працівники КП «Плесо» провели низку заходів.

Про це стало відомо із повідомлення КП «Плесо».

Повідомляється, що під час планового обстеження водоймища було виявлено загиблу рибу, що свідчило про можливе потрапляння у воду шкідливих речовин.

«З метою встановлення причин цього явища фахівці підприємства оперативно відібрали проби води та провели їх лабораторний аналіз. Результати досліджень підтвердили перевищення допустимих норм вмісту аміаку, що, ймовірно, стало основним фактором загибелі риби», – йдеться у повідомленні.

Для ліквідації наслідків забруднення та запобігання подальшому розповсюдженню шкідливих речовин працівники КП «Плесо» провели низку заходів. Зокрема, здійснено збирання загиблої риби та її утилізацію, а також оброблено поверхню води сорбентом «Еколан-М» для нейтралізації забруднення.

Фахівці КП «Плес» продовжують моніторинг якості води в озері Мінську та вживають необхідних заходів для відновлення його екологічного стану.

Раніше повідомлялося, що у висохле озеро Синє зливатимуть артезіанську воду.

Джерело