Реєстрація /

На відновлення прифронтових населених пунктів буде виділено 2,2 мільярда гривень

У серпні уряд доручив терміново освоїти 2,7 мільярда гривень.

Комітет Верховної Ради України з питань бюджету ухвалив рішення про виділення 2,2 мільярда гривень на реалізацію експериментального проекту з відновлення низки населених пунктів у прифронтових регіонах, що постраждали від збройної агресії рф. Про це повідомив народний депутат Денис Герман.

Основними об'єктами відновлення стануть такі населені пункти:

  • Бородянка, Київська область – 884,6 млн грн;
  • Тростянець, Сумська область – 278,1 млн грн;
  • Циркуни, Харківська область – 5,9 млн грн;
  • Посад-Покровське, Херсонська область – 819,3 млн грн;
  • Ягідне, Чернігівська область – 238,1 млн грн.

Кошти буде спрямовано на комплексну відбудову громад, зруйнованих під час бойових дій, що дозволить якнайшвидше повернути мешканців та стимулювати розвиток місцевої економіки.

Нагадаємо, ще у серпні уряд доручив терміново освоїти 2,7 мільярда гривень на комплексну відбудову низки населених пунктів, які зазнали значних руйнувань під час бойових дій.

Як тоді повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, фінансування буде спрямоване на відновлення критичної інфраструктури в Ягідному, Посад-Покровському, Циркунах та Тростянці.

Зокрема, ці кошти повинні піти на ремонт і будівництво нових житлових будинків, дитячих садочків, амбулаторій, захисних споруд та адміністративних будівель. Міністерство інфраструктури отримало доручення від Кабміну оперативно опрацювати та направити ці кошти на реалізацію проєкту.

Раніше повідомлялося, що у висохле озеро Синє зливатимуть артезіанську воду.

Джерело