Реєстрація /

Київ завершив реконструкцію амбулаторії загальної практики – сімейної медицини № 2 Дарницького району

У закладі працюватимуть 39 лікарів із загального штату 100 осіб.

Місто завершило реконструкцію амбулаторії загальної практики – сімейної медицини № 2 Дарницького району. Медзаклад знаходиться у житловому масиві Осокорки. І вже в листопаді розпочне приймати пацієнтів.

«Місто завершило реконструкцію амбулаторії загальної практики – сімейної медицини № 2 Дарницького району столиці. До реконструкції це була одноповерхова будівля площею 200 кв. м. Тепер – сучасна п’ятиповерхова споруда площею понад 4 300 кв. м. Модернізація об’єкта дозволяє значно підвищити рівень медичних послуг для мешканців району. Пацієнтів житлового масиву Осокорки медзаклад прийматиме вже в листопаді. За зміну – до 400 відвідувачів. Обслуговуватиме амбулаторія понад 57 тисяч задекларованих пацієнтів, зокрема 10 700 дітей, з них – 1500 дітей віком до 3-х років», – розповів мер Києва Віталій Кличко.

У закладі працюватимуть 39 лікарів із загального штату 100 осіб. Тут є 2 амбулаторії загальної практики, кабінети лабораторних досліджень та щеплень, процедурні кабінети, кабінет з окремим входом для пацієнтів з ознаками гострої вірусної інфекції. Також кімнати матері та дитини, конференц-зала і навчальний клас для відпрацювання навичок надання невідкладної допомоги.

«Будівля є інклюзивною для маломобільних груп населення. А для медичного персоналу створені комфортні умови – роздягальні та ординаторські приміщення. Також у закладі є сучасне укриття площею 350 кв. м, розраховане на 250 людей. Амбулаторія оснащена вентиляцією, централізованою системою кондиціонування повітря та сучасними системами пожежної безпеки й оповіщення», – підкреслив Віталій Кличко.

Він наголосив, що столична влада робить усе, щоб забезпечити киян належним рівнем медпослуг та якісною медичною допомогою.

Раніше повідомлялося, що у висохле озеро Синє зливатимуть артезіанську воду.

Джерело