Реєстрація /

Структура ринку оренди столиці змінилася

Виріс інтерес до житла бізнес-класу.

За рахунок сезонного відтоку студентів і зниження ділової активності, структура ринку оренди столиці трохи змінилася. Зменшилась частка угод в бюджетному сегменті, а також попит на нежитлові приміщення. Одночасно активізувався інтерес орендарів до житла бізнес-класу.

Про це повідомила Генеральний директор АН «Благовіст» Олена Бібєрова.

«Це говорить про те, що влітку свої питання з житлом намагаються вирішити люди, які постійно проживають в Києві. Вони використовують більш спокійний період для вибору відповідних і вигідних для себе варіантів», – пояснює ситуацію експерт.

В цілому за даними АН «Благовіст» в червні поточного року було проведено 188 операцій з оренди нерухомості в Києві. Це на 23% більше, ніж в попередньому місяці. При цьому рівень витрат на оренду виріс майже в два рази – на 96%, склавши 176 тис. 64 дол.

Категорія об'єктів вартістю до 500 дол. США на міс. склала 53% від загального числа угод. У ній представлені 1-2-кімнатні квартири в спальних масивах Голосіївського, Дарницького та Дніпровського районів.

У ціновому діапазоні 500-1 тис. дол. на міс. проведено 32% операцій. У даній категорії фаворитами були 2-3-кімнатні квартири в Шевченківському, Печерському та Солом'янському районах.

У сегменті від 1 тис. до 2 тис. 500 дол. на міс. частка операцій склала 15%. У цьому діапазоні орендарів цікавили об'єкти в Печерському, Подільському та Голосіївському районах.

Раніше повідомлялося, що експерт розповіла, які квартири в Києві можна купити з бюджетом до 35 тисяч доларів.