Реєстрація /

У забудовника забрали 4 гектари землі у Дніпровському районі

Апеляційним судом договір оренди розірвано.

Прокуратура через суд зобов'язала фірму повернути у комунальну власність земельну ділянку площею близько 4 га у Дніпровському районі столиці.

Про це стало відомо із повідомлення Київської міської прокуратури.

«Північний апеляційний господарський суд скасував незаконне рішення суду першої інстанції та задовольнив позов Київської міської прокуратури на користь держави в особі Київської міської ради до приватного товариства про розірвання договору оренди на земельну ділянку, укладеного ще у 2008 році, та його повернення до комунальної», – сказано у прокурорському релізі.

Згадана ділянка площею майже 4 га та вартістю близько 150 тис. гривень знаходиться біля об'їзної дороги міста Бровари у Дніпровському районі Києва.

Як йдеться у повідомленні прокуратури, «цю ділянку товариство отримало в оренду на 10 років для будівництва та обслуговування житлових будинків, господарських будівель та споруд та об'єктів соціальної інфраструктури та комплексного обслуговування населення. Водночас орендар, порушуючи умови договору оренди землі та вимог чинного законодавства, вже понад 16 років не використовує землю за цільовим призначенням, так і не приступивши до її забудови».

Апеляційним судом договір оренди розірвано, товариство має повернути землю територіальній громаді міста Києва.

Раніше у Києві житловим будинкам компенсували вартість понад тисячі одиниць обладнання для безперебійного електропостачання.

У 2024 році в Києві житлові будинки отримали або подали заявки на компенсацію вартості понад 400 одиниць незалежних джерел електроенергії. Це генератори, сонячні електростанції або окремі їх елементи, зарядні станції тощо. Загалом протягом 2023-2024 року місто відшкодувало вартість понад тисячі одиниць обладнання. 

Джерело