Реєстрація /

У Києві зростає вакантність офісів

Тенденція пов'язана з виходом нової пропозиції.

За рахунок виходу нової пропозиції зростає вакантність офісів в Києві. Так, в бізнес-центрах класу А вона становить 10%, в бізнес-центрах класу В, В + – 10-15% з тенденцією до збільшення.

Про це повідомили  100realty.ua в компанії UTG.

З кінця 2020 року збереглася тенденція до зменшення орендованих площ. Посилилася тенденція до оренди повністю готових офісних приміщень, «під ключ», включаючи повністю обладнані робочі місця. Більш дрібні і середні орендарі (особливо ті, хто не готовий вкладати гроші в ремонт, поліпшення, меблювання приміщень) розглядають альтернативні варіанти для зміни офісу.

«Спостерігається високий попит на офіси формату open space без хитромудрого ремонту, в пішій доступності від метро, ​​в районі з розвиненою інфраструктурою. Крім того, однією з бажаних опцій орендарів є стоянки для велосипедів і електротранспорту, а також можливість прийняти душ. Новою нормою стають гнучкі офісні простори, адаптовані під гібридний формат роботи, який дозволяє співробітникам поєднувати віддалену роботу з дому з перебуванням в офісі. Основний споживач сьогодні – це представники IT-сектора. Для них привабливі адаптивні офіси: багато проектів і працює команда на 200 осіб - потрібен великий офіс, мало проектів і команда скоротилася до 50 – невеликий», – зазначає Володимир Гелюта, керуючий партнер UTG Offices.

Раніше забудовники розкритикували закон про нові податки на продаж нерухомості в новобудовах.

Стаття по темі: Якими будуть податки при купівлі-продажу квартир в новобудовах – коментарі автора закону

Джерело