Реєстрація /

У КМДА запевнили, що головна умова оренди Житнього ринку – капітальний ремонт і збереження функціоналу

Пошук орендаря розпочнуть у квітні.

Місто ухвалило рішення здати в оренду приміщення Житнього ринку, що є комунальним майном. Головні умови для майбутнього орендаря – капітальний ремонт власним коштом і збереження функціоналу. Сам аукціон відбудеться 15 квітня і буде максимально прозорим. Про це повідомив директор Департаменту промисловості та розвитку підприємництва КМДА Володимир Костіков.

«Житній ринок на Подолі – один із найстаріших ринків Києва. Сучасне його приміщення збудували ще в 1980 році. І сьогодні, після більше 40 років експлуатації, воно потребує капітального ремонту, щоб відповідати сучасним реаліям. Енергоефективність, функціональність і комфорт – ось таким вимогам має відповідати будівля ринку після проведених робіт орендарем. Місто наразі має інші першочергові завдання, на які необхідно спрямовувати фінанси. Тож, якщо є можливість провести необхідні роботи за рахунок орендаря – це буде правильне рішення з нашого боку. Водночас важливою умовою для орендаря буде не тільки збереження функціоналу ринку після реконструкції, а й зараз, до початку робіт, не припиняти функціонування власне торговельної площадки для приватних продавців сільськогосподарськими продуктами», – зазначив Володимир Костіков.

Він також наголосив, що вимоги до майбутнього орендаря будуть достатньо суворі. В обов’язках будуть прописані умови угоди, згідно з якими потрібно капітально відремонтувати або реконструювати будівлю критого ринку, зокрема дах, інженерні мережі, комунікації, нежитлові приміщення тощо. Також привести будівлю та інженерні комунікації у відповідність до вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки.

Також крім орендної плати, орендар має відшкодовувати витрати на утримання майна, комунальних витрат, земельного податку та інших платежів, уклавши відповідний договір із балансоутримувачем.

Договір укладатимуть на 15 років, однак його можуть розірвати достроково, якщо не виконуватимуться умови оренди.

Раніше повідомлялося, що Житній ринок на Подолі віддають в оренду на 15 років.

Джерело