Реєстрація /

Столиця хоче позбутися від 70% кіосків

Місто повинні очистити від МАФів.

Київська міська рада може розглянути нові правила розміщення кіосків у столиці.

Проект рішення передбачає можливість прибрати близько 70% МАФів у Києві до 2024 року. У документі мова йде про МАФи, які псують зовнішній вигляд міста і заважають комфорту громадян. Кіоски повинні бути прибрані з територій біля станцій метро, ​​біля зупинок громадського транспорту і ті, які розташовані вздовж основних транспортних магістралей.

Ті МАФи, які залишаться в місті, імовірно будуть виставлені на торги на майданчику Prozorro. Такий крок дозволить домогтися принципу чистої монетизації, який передбачає наступне: право на розміщення МАФів і на відповідні документи має той, хто більше заплатить грошей в бюджет міста.

Стаття по темі: Київська інфраструктура: що реалізовано і що обіцяють зробити в 2019 році

Таким чином, кількість кіосків у місті зменшиться, але при цьому місто буде заробляти більше грошей.

Раніше мешканцям столиці пообіцяли, що біля метро приберуть кіоски. 

«Вся ситуація в столиці з кіосковими шанхаями виправиться, коли запрацює Комплексна схема розміщення МАФів. Незабаром через конкурси пройдуть всі торговці столиці.

Після того вони мають переміститися на нові місця й протягом 6 місяців змінити вигляд свого кіоска у відповідності до архетипу. Інші МАФи будуть знесені. Таким чином ситуація з засиллям торгових кіосків у столиці буде вирішена», – розповів «Вечірньому Києву» в.о. директора Департаменту благоустрою КМДА Тарас Панчій.

Джерело