Реєстрація /

У Києві хочуть змінити правила розміщення МАФів у центрі

Хочуть заборонити встановлювати холодильники.

На засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку депутати погодили зміни в правила утримання об'єктів благоустрою міста.

Про це стало відомо з повідомлення прес-служби Київської міської ради.

Проектом рішення пропонується заборонити розміщувати холодильне обладнання біля тимчасових торгових споруд. Також пропонується затвердити Порядок розміщення суден, що використовуються в сфері дозвілля, відпочинку та розваг на території Києва.

Прибрати обладнання кіосків хочуть на фасадах вулиць в нульовий, першої та другій форматних зонах. На фасадах вулиць в третій і четвертій фасадних зонах холодильні камери повинні будуть розміщуватися в одну лінію з тимчасовою спорудою або за нею. Як зазначається, зараз більшість такого обладнання розміщується на тротуарах і ділянках доріг і обмежує можливість вільного пересування пішоходів.

Читайте також: Попит на квартири в новобудовах Києва виріс через коливання долара

Також документом пропонується, щоб право на розміщення тимчасових споруд торговельного, побутового, соціально-культурного призначення реалізовувалося містом на торгах. У міській раді планують почати з трьох районів: Дніпровського, Оболонського та Святошинського. А після закінчення договорів оренди таке нововведення хочуть поширити і на інші 7 районів Києва.

Джерело