Реєстрація /

Сквер на Печерську віддали під забудову

Суд прийняв рішення на користь забудовника.

Верховний Суд підтримав скасування статусу Зверинецького скверу в центрі столиці, на місці якого планується побудувати житловий комплекс.

Площа скверу 2,33 га і знаходиться він на вулиці Ольшанській в Печерському районі столиці.

У 2006 році Київрада передала в оренду забудовнику дві ділянки по вулиці Ольшанській – площею 0,64 га і 1,69 га відповідно – для будівництва житлово-громадського комплексу.

У 2012 році Господарський суд Києва за позовом прокуратури ці договори оренди визнав недійсними. Після цього в 2013 році Київрада надала цій території загальною площею 2,33 га статус скверу.

Але в 2014-2015 роках Госпсуд переглянув своє рішення за нововиявленими обставинами і попереднє рішення скасував, а позов прокуратури залишив без розгляду. Тому в 2016 році ділянки повернули орендарям, які відновили оренду через земкомісії Київради.

Надалі забудовники звернулися до суду з вимогою скасувати рішення Київради про надання 2,33 га статусу скверу, через яке вони не могли забудовувати територію.

Стаття по темі: Київська інфраструктура: що реалізовано і що обіцяють зробити в 2019 році

Тепер і Верховний Суд погодився з попередніми судами і залишив їх рішення без змін.

Раніше повідомлялося, що у Києві облаштували нову зелену зону на розі вулиці Омеляновича-Павленка та Бутишевого провулку, неподалік станції метро «Арсенальна». ЇЇ облаштували за підтримки латвійських підприємств і приватних підприємців, а також небайдужих громадян Латвії та України. За проектом архітектора з Латвії.

Джерело

Теґи