Реєстрація /

Верховний Суд повернув громаді ділянку на березі Дніпра

Ділянка коштує понад 12,5 млн. гривень.

За позовом органів Київської міської прокуратури Верховний Суд повернув громаді Києва ділянку вартістю понад 12,5 млн гривень у межах прибережної захисної смуги р. Дніпро у м. Києві.

Про це стало відомо з повідомлення пресслужби Київської міської прокуратури.

Верховний Суд залишив без змін рішення першої та апеляційної інстанцій, якими задоволено позов органів Київської міської прокуратури в інтересах держави в особі Київської міської ради про скасування державної реєстрації права власності та повернення земельної ділянки у Голосіївському районі громаді міста. Вартість цієї ділянки площею 0,23 га становить понад 12,5 млн гривень.

У пресслужбі розповіли, що товариство використовувало земельну ділянку, яка розташована в межах прибережної захисної смуги річки Дніпро для розміщення самочинно збудованого об’єкта нерухомості – гідротехнічної споруди, на яку зареєстровано право власності у порушення вимог чинного законодавства.

Реєстрація права власності на цю споруду була спрямована на подальше незаконне заволодіння комунальною земельною ділянкою шляхом створення поза конкурентних умов для прийняття Київською міською радою рішення про її передачу в користування.

Також підкреслили, що реєстрація права власності на самочинне будівництво є незаконною, оскільки Київська міська рада земельну ділянку для будівництва зазначеного об’єкта не надавала. 

Раніше повідомлялося, що у Київській області повністю та частково із забезпеченням життєдіяльності вже відновили майже 17 тис. об'єктів. Основна частина, 15,3 тис. будинків, це приватні та багатоквартирні будинки.

Джерело