Реєстрація /

Прокуратура вимагає повернути державі землі прибережної захисної смуги річки Десна

Четверо мешканців використали підроблені документи органу місцевого самоврядування про нібито безоплатне відведення їм земель.

Прокурори Броварської окружної прокуратури направили до суду позовні заяви щодо повернення на користь держави земельних ділянок вартістю понад 20 млн. грн. Як з'ясувалося, четверо мешканців використали підроблені документи органу місцевого самоврядування про нібито безоплатне відведення їм земель.

Про це стало відомо із повідомлення Київської обласної прокуратури.

Встановлено, що четверо громадян придбали у приватну власність земельні ділянки на прибережній смузі річки Десна.

Вони розташовані в адміністративних межах Зазимського територіального товариства Броварського району.

Громадяни використали підроблені документи органу місцевого самоврядування про нібито безкоштовне відведення їм земель площею 0,51 га для ведення особистого селянського господарства та індивідуального садівництва.

Спірні ділянки накладаються на землі водного фонду, що унеможливлює їх придбання у приватну власність. Отже, прокуратура у судовому порядку повертає їх державі.

Раніше повідомлялося, що Київщина продовжує нарощувати роботи з влаштування фортифікаційних споруд. Йде розвиток оборонних рубежів та ефективної системи інженерних загороджень. Вже встановлено близько 10 тис. бетонних пірамід, облаштовано протитанковий рів та інші невибухові загородження.

Джерело

Теґи