Реєстрація /

На Печерську з’явився новий сквер

Сквер допомогло облаштувати Посольство Латвійської Республіки.

У Києві облаштували нову зелену зону на розі вулиці Омеляновича-Павленка та Бутишевого провулку, неподалік станції метро «Арсенальна». ЇЇ облаштували за підтримки латвійських підприємств і приватних підприємців, а також небайдужих громадян Латвії та України. За проектом архітектора з Латвії.

«Його заснування було приурочене до сторіччя проголошення Латвійської Республіки, яке Латвія святкувала наприкінці минулого року. І така співпраця у втіленні проектів є знаком дружніх відносин між нашими країнами. Ми вдячні, що Латвія – надійний друг та партнер України. Вдячні за підтримку і допомогу нашій державі», – сказав мер Києва Віталій Кличко.

Минулого року Київрада перейменувала сквер у Латвійський. Тепер тут завершені всі роботи з облаштування – зробили нове якісне покриття доріжок та майданчиків, встановили нові бордюри, лави, здійснили озеленення, встановили полив.

Сквер передає атмосферу затишних ризьких дворів. Родзинкою зони відпочинку стане стела з зображенням древнього латиського символу – Древа Сонця, який за своїм символічним значенням подібний до українського Дерева Життя.

Площа у сквері вимощена у вигляді карти Латвії із позначками латвійських міст, які ввечері підсвічуватимуться.

Стаття по темі: Київська інфраструктура: що реалізовано і що обіцяють зробити в 2019 році

Раніше у Київській міськдержадміністрації дали старт будівництву очисних споруд озера Райдужного в Дніпровському районі Києва і благоустрою його пляжу. На фільтрацію водойми і роботи на прилеглій до нього території за два роки зі столичного бюджету збираються витратити 34 млн. грн. На озері побудують очисні споруди і впорядкують навколишню територію.

Джерело