Реєстрація /

На ринку торгівельної нерухомості Києва – пожвавлення

Вакантність знизилася.

На ринку торгівельної нерухомості Києва спостерігається пожвавлення.

Про це повідомили 100realty.ua у компанії Colliers Ukraine.

Ринок торговельної нерухомості продовжує пожвавлення, реагуючи на поліпшення купівельної спроможності та настроїв населення. Порівняно з минулим роком, з виходом із жорстких карантинних обмежень, спостерігалась більша активність з боку відвідувачів ТРЦ, відкладений попит з боку покупців та досить швидка стабілізація товарообігу в орендарів.  

Також аналітики розповіли, що протягом першого півріччя 2021 року, показник вакантності без урахування ТРЦ Blockbuster Mall та Retroville дещо знизився з 5% до 4,6%, у порівнянні з 2020 роком. 
Протягом першого півріччя 2021 року не відбулося знакових подій. В травні було заявлено про відкриття 2 черги ТРЦ Piramida (GLA 7 500 кв. м) в рамках реновації. Такі найочікуваніші об’єкти як Respublika Park (GLA 135 000 кв. м) та Blockbuster Mall 3 черга (GLA 50 000 кв. м) отримали сертифікати про введення в експлуатацію. 

Станом на початок червня загальна пропозиція якісних торговельних приміщень у Києві складає 1 586 500 кв. м.

Стаття по темі: Що очікує торговельну нерухомість Києва після локдауна: які будуть орендні ставки в 2021 році

Раніше повідомлялося, що Київська міська рада може розглянути нові правила розміщення кіосків у столиці.

Проект рішення передбачає можливість прибрати близько 70% МАФів у Києві до 2024 року. У документі мова йде про МАФи, які псують зовнішній вигляд міста і заважають комфорту громадян. Кіоски повинні бути прибрані з територій біля станцій метро, ​​біля зупинок громадського транспорту і ті, які розташовані вздовж основних транспортних магістралей.

Джерело