Реєстрація /

На Печерську різко подешевшали приватні будинки

У трьох районах Києва за останній квартал ціни на особняки виросли.

На Печерську – в районі з найдорожчою нерухомістю в Києві за останні три місяці різко знизилася вартість приватних будинків, виставлених на продаж. За даними аналітиків порталу 100realty.ua, середня ціна квадратного метру особняків в Печерському районі з липня по вересень знизилася на 11,6% (більш ніж на 200 доларів на «квадраті») і зараз становить 1 тис. 724 дол. США.

Середні ціни на особняки загалом по Києву за останній квартал знизилися на 0,3% до 959 дол. США за кв. м. З початку року ціни на будинки в Києві у доларах знизилися на 3,5%, а за рік – на 6%.

Але в деяких районах столиці за останній квартал вартість приватних будинків виросла. Особливо суттєво – в Оболонському районі, де приріст в середній ціні квадратного метру склав 3,3%. Показники Дніпровського та Солом'янського районів, де також зафіксоване зростання середніх цін, скромніші – 0,6% і 0,2% відповідно.

По інших районах (крім Печерського і тих, де було зафіксовано зростання) зниження склало від 0,4% (Голосіївський) до 3,8% (Деснянський).

Пропонуємо ознайомитися з повним оглядом ситуації на ринку приватних будинків Києва.

Джерело