Реєстрація /

Комплексні схеми транспорту на 30-40 років мають розробити у великих містах


Так правильно розвиватиметься інфраструктура.

В Україні «працюватиме» норма, якою передбачено, що в містах з чисельністю населення понад 100 тис. осіб має бути розроблена комплексна схема транспорту на 30-40 років. Відповідні зміни містяться у новому ДБН Б.2.2-12:2018 «Планування і забудова територій», який вступає в силу з 1 вересня 2018 року.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе.

«Сьогодні майже у всіх великих містах України існує проблема організації транспортного руху. Через те, що немає чіткої стратегії його розвитку на роки вперед, виникають проблеми з розвитком дорожніх мереж, створенням нових розв’язок та інше. І з кожним роком хаос на дорогах великих міст та затори тільки збільшуються, система руху громадського транспорту не розвивається. Тому у новому ДБН щодо планування і забудови територій ми прописали, що для міст з населенням понад 100 тисяч потрібно розробляти комплексні схеми транспорту на 30-40 років. Це дозволить організувати рух всього транспорту в містах на перспективу та оптимізувати його роботу не тільки зараз, але й на майбутнє. Міста з меншою чисельністю населення, які мають транспортні проблеми, можуть також розробляти такі КСТ», – сказав він.

Стаття по темі: Нові будівельні норми України: ще багато роботи

Комплексна схема транспорту має розроблятися як окремий документ на основі генерального плану міста.
У ньому повинні враховуватись соціально-економічні та планувальні особливості міста, зростання населення і території, розміщення  населення  і його  демографічна  структура, тощо.

Оновлений ДБН офіційно вступає в силу з 1 вересня 2018 року.
 

Джерело