Реєстрація /

Інфраструктурою Києва керуватиме штучний інтелект

Таке є у планах влади.

КМДА та представники громадськості та компанія «QUBO.AI Corporation» підписали меморандум про співпрацю. Тепер міська влада, громадськість та розробники працюватимуть над розвитком розумної столичної інфраструктури, а саме: над розробкою практичних прикладів використання міських цифрових сервісів на базі штучного інтелекту. 

«Сьогодні Київ активно використовує розумні технології для розбудови столичного міського простору. Саме тому дослідження етики використання штучного інтелекту – це гарна можливість вивчити користь алгоритмів машинного навчання у створенні й використанні столичних цифрових міських сервісів. Я впевнений, що співпраця міської влади, громадськості та розробників принесе хороші результати, а саме нові корисні сервіси для мешканців Києва», – прокоментував директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрій Назаров.

Стаття по темі: Київська інфраструктура: що реалізовано і що обіцяють зробити в 2019 році

Команда проекту «AI for Kyiv» впроваджуватиме новітні та сучасні рішення у галузі інформаційних технологій з урахуванням суспільних цінності та користі. Сьогодні українська столиця вже активно використовує технології для покращення наявних цифрових сервісів і працює над розробкою нових. 

Раніше повідомлялося, що у столиці збільшено фінансування розвитку дорожньої інфраструктури, житлово-комунального господарства та освіти.

Джерело