Реєстрація /

Київ закупить трамваї на 25 млн євро за кредитні кошти

Трамваї придбають на тендерних вимогах Європейського інвестиційного банку

Київ планує найближчим часом закупити трамваї на суму близько 25 млн євро за кредитні кошти Європейського інвестиційного банку. Про це повідомляє мер Києва Віталій Кличко.

«Київ планує найближчим часом закупити трамваї на суму близько 25 млн євро за кредитні кошти Європейського інвестиційного банку. На тендерних вимогах, що формулює ЄІБ», – говориться в повідомленні.

За словами мера, місто, оновлюючи парк комунального громадського транспорту, закуповує трамваї як іноземного виробництва, так і вітчизняного.

«Головне, чим керується місто, коли закуповує новий транспорт – це його якість і ціна, що їй відповідає», – зазначив він.

Також Віталій Кличко повідомив, що для Києва придбали польські трамваї всесвітньо відомої компанії PESA та українські - Львівського заводу «Електрон» та «Татра-Юг» (Дніпро). 

Стаття по темі: Скільки ремонтують мости в Києві: рекордсмен Південний міст перекритий 5 місяців на рік

«Всі 47 польських трамваї – сучасних, 4-го покоління, з кондиціонерами, камерами відеоспостереження і WI-FI – курсують на лінії швидкісного трамваю. До вітчизняних же, на жаль, є питання. З 10-ти львівських трамваїв половину постійно ремонтуємо. У «Татра-Юг» ми купили поки один трамвай і внесли за нього передоплату 10 мільйонів гривень. Залишок, і підприємство про це знає, заплатимо після коригування міського бюджету, яке має відбутися на наступній сесії Київради», – підкреслив мер.

Нові трамваї для Києва

Раніше повідомлялося, що Київ планує придбати 40 сучасних модульних трамвайних вагонів довжиною 30-34 метри.

Джерело