Реєстрація /

Девелопери в Україні запропонують інвестувати не в житлові проекти, а в їхню компанію

Це стане альтернативою житловому інвестуванню.

Українцям запропонували альтернативу житловому інвестуванню та банківським вкладам. Інвестори стануть важливим джерелом фінансування діяльності підприємств.

2022 року окремим вектором розвитку первинного ринку стане створення девелоперами нових інвестиційних фондів. Їхня суть полягає в тому, що українці можуть вкласти наявні кошти у створений девелопером фонд та отримати прибуток у розмірі в середньому 10% річних у валюті або близько 20-25% у гривні.

Про це UBR.ua розповів співзасновник та керуючий партнер INSPI Development Володимир Семенцов.

За його словами, для інвестора з'являється чудова альтернатива у вигляді придбання акцій цих фондів – по суті, це пряме володіння квадратними метрами.

«Тепер, щоб отримати прибуток, не буде необхідності купувати всю квартиру, а з'являється можливість придбати цінні папери, які, за бажанням, можна буде продати або після того чи іншого проекту (його введення в експлуатацію) отримати прибуток нарівні із забудовником», – помітив Семенцов.

Насправді, додає він, такі фонди замінять банківські депозити. Вкладені кошти забудовник направить у реалізацію своїх проектів. Іншими словами, інвестори не просто вкладають кошти у майбутню квартиру, а стануть важливим джерелом фінансування діяльності компаній.

Раніше повідомлялося, що обсяги будівництва у Києві показали позитивну динаміку.

Стаття по темі: Оренда квартири в Києві: як не стати жертвою шахраїв і що робити, якщо таке сталося

Джерело