Реєстрація /

На Шулявці реконструюють розподільчий пункт, що забезпечує електроенергією жителів 15 столичних вулиць

Роботи проведуть до кінця року.

ДТЕК Київські електромережі до кінця 2021 року планує завершити реконструкцію розподільчого пункту 26 (РП) на Шулявці. На об’єкті замінять енергообладнання, що відпрацювало нормативний строк служби. Зокрема встановлять нові електричні комірки та вимикачі. Завдяки проведеним заходам компанія забезпечить надійним джерелом живлення клієнтів 15 столичних вулиць середмістя Києва.

«Ми до кінця року інвестуємо майже 7 мільйонів гривень. Передбачити ці кошти ми змогли дякуючи стимулюючому тарифоуторенню (RAB-тарифам), на яке ДТЕК Київські електромережі перейшов з 1 січня цього року і завдяки якому ми змогли збільшити інвестиційну програму-2021 на 35% порівняно з 2018-2020 роками», – зазначив виконуючий обов’язків генерального директора ДТЕК Київські електромережі Денис Бондар.

Під час реконструкції в РП-26 повністю замінять розподільчі комірки та вимикачі. Замість старих змонтують сучасні нові, які пристосовані для управління в дистанційному режимі за допомогою інструментів телемеханіки.
Крім того, нове устаткування більш дружнє до навколишнього середовища. Замість старих масляних вимикачів встановлять нові вакуумні. Вони не містять у своїй конструкції масла, а отже не стануть джерелом забруднення довкілля нафтопродуктами.

Читайте також: Популярні квартири на ринку нерухомості Києва: що користується підвищеним попитом в 2021 році

Раніше Києву повернули землю вартістю 112 мільйонів гривень.

Джерело