Реєстрація /

Столиця закупить сучасні трамваї довжиною понад 30 метрів

Гроші нададуть іноземці.

На засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку депутати погодили проект рішення, який передбачає оновлення трамвайного парку столиці.

«Наразі зношеність трамвайного парку Києва становить 89%. Тому надважливо придбати нові трамвайні вагони. Міжнародна фінансова інституція може профінансувати 60 млн. євро. За ці кошти можна буде придбати 40 сучасних модульних трамвайних вагонів довжиною 30-34 метри», – зазначив голова постійної комісії Київради з питань бюджету Андрій Странніков.

Вагони з низьким рівнем підлоги, у них є  можливість енергозбереження до 40% у порівнянні з існуючим старим рухомим складом.

Протяжність трамвайних колій у Києві становить більш ніж 230 км. Щоденно на лінію виходить понад 300 трамвайних вагонів КП «Київпастранс». Минулого року послугами комунального підприємства скористалися 389,9 млн пасажирів. Нормативний строк використання трамвайних вагонів складає 15 років, а фактично, більшість з них експлуатуються удвічі довше.

Стаття по темі: Київська інфраструктура: що реалізовано і що обіцяють зробити в 2019 році

Раніше повідомлялося, що Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України пропонує влаштовувати на шляхах руху трамваїв в містах зелені насадження. Вони сприятимуть покращенню екологічного та естетичного стану міст та перешкоджатимуть заїзду на них іншого транспорту, наприклад, автомобілів.

Джерело