Реєстрація /

Інвестиційний договір із забудовником на Поштовій площі депутати планують розірвати восени

Проект рішення пройшов кілька комісій.

Проект рішення про розірвання інвестиційного договору із забудовником на Поштовій площі вже пройшов дві профільні комісії Київради. Розглянути його на сесії міськради можуть вже у вересні.

Про це повідомив депутат Київради, члена комісії Київради з питань місцевого самоврядування, регіональних Сергій Гусовський.

Він також повідомив, що 13 липня був останній день розгляду на комісіях Київради проекту рішення про розірвання інвестиційного договору. Документ вже пройшов комісію з питань законності, правопорядку і запобігання корупції та комісію з питань торгівлі, підприємництва та регуляторної політики, а тепер буде розглядатися юристами Київради.

Стаття по темі: Збереження пам'яток архітектури в Києві: місія наразі неможлива

«Є три сценарії. Перший – за згодою сторін, тобто КМДА відправляє лист, і інвестор розуміє, що досить чинити опір і потрібно цей договір розірвати. Другий сценарій – протягом двох тижнів визначити, чи були порушення в ході виконання того інвестиційного договору, якщо були, то, відповідно, розірвати в односторонньому порядку. І третя історія – якщо у нас не відбулася перша або друга, тоді у нас вже досить причин для того, щоб розірвати цей інвестиційний договір, тому що все виявлене має загальнонаціональне значення», – розповів Гусовський.
 

Джерело