Реєстрація /

Більшість офісів у Європі орендують сектор ІТ та бізнес-послуг

Україна стала привабливою для сектору ІТ.

Велику частку попиту на офісну нерухомість на ринках Центральної та Східної Європи складає сектор ІТ та бізнес-послуг – один з найбільших секторів зайнятості в регіоні.

Про це стало відомо зі звіту ExCEEding Borders Report 2021 про офісну нерухомість та сектор ІТ та бізнес-послуг регіону ЦСЄ компанії Colliers.

За результатами дослідження, Польща, Румунія та Україна ввійшли в топ-3 країн за наданням послуг у ІТ та бізнес-секторі. Станом на кінець 1П 2021 року обсяг міжнародних та місцевих бізнес-сервіс центрів в ІТ-секторі в Польщі складає 1 602 з великою часткою представництв у Кракові, Варшаві та Вроцлаві. На другому місці Румунія з загальною кількістю в 215 центрів, та на третьому – Україна, де знаходяться більше 150 центрів бізнес-послуг в таких містах мільйонниках як Київ, Львів, Харків, Одеса.

Наразі найбільша кількість працівників у сфері бізнес-послуг спостерігається у Польщі (355 300), Румунії (близько 200 000) та в Україні (190 000).

Щодо перспективності України в секторі ІТ та бізнес-послуг, слід відзначити, що наразі країна стала популярним місцем розташування центрів обслуговування бізнесу. Крім того, Україну регулярно визнають, як одну з найпривабливіших країн з ІТ-аутсорсингу. За оцінками експертів, наразі Україна демонструє темпи зростання ринку IT-послуг на рівні 20-25% щорічно. Згідно з даними UkraineInvest, очікується, що до 2025 року обсяг робочої сили в ІТ зросте і досягне 242 000 працівників (зростання на 27%).

 

Раніше забудовники розкритикували закон про нові податки на продаж нерухомості в новобудовах.

Стаття по темі: Якими будуть податки при купівлі-продажу квартир в новобудовах – коментарі автора закону

Джерело