Реєстрація /

У квітні в Києві подорожчали невеликі квартири

Найвідчутніше виросли в ціні квартири у Голосіївському районі.

У квітні 2017 року, в порівнянні з березнем, середня вартість вторинного житла в Києві знизилася на 0,2% до 1 тис. 265 дол. США за кв. м. Про це у своєму щомісячному огляді ринкової ситуації повідомили аналітики ІАП «Столична нерухомість».

На тлі зниження цін на житло великих площ, однокімнатні квартири тут продемонстрували ріст. В середньому, «одинички» подорожчали на 0,9% до 1 тис. 166 дол. за квадратний метр. Двокімнатні квартири втратили в ціні 0,2% (до 1 тис. 307 дол. за кв. м), трикімнатні подешевшали на 1,3% до 1 тис. 282 дол. За «квадрат». А найбільш відчутне зниження було зафіксоване в сегменті чотирикімнатного житла – на 1,9% до 1 тис. 413 дол. за кв. м.

У квітні райони Києва розділилися порівну за динамікою цін: в 5 районах середні ціни зросли (від 0,04% в Деснянському до 1,6% в Голосіївському), а в 5 – знизилися (від -0,3% в Оболонському до -0,7% в Печерському).

Середні ціни у найдешевшому ціновому сегменті (20% квартир найнижчого цінового сегменту) в квітні залишилися на колишньому рівні – 721 дол. за кв. м. Серед квартир дорогого сегменту середні ціни знизилися на 0,7%, до 2 тис. 208 дол. за кв. м.

Найдорожче житло в Києві, як і раніше, у Печерському районі, де середня вартість квадратного метру становить 2 тис 46 дол., а найдешевший район за рівнем середніх цін на житло – Деснянський. Там середня вартість квадратного метру в березні склала 868 дол.

Пропонуємо ознайомитися з повним оглядом ситуації на вторинному ринку житла Києва в квітні.