Реєстрація /

Квартири великих площ у жовтні дешевшали найбільш стрімко

Середні ціни на двокімнатне житло виросли.

За підсумками жовтня 2016 року, у порівнянні з вереснем, середня вартість вторинного житла в Києві в доларовому еквіваленті знизилася на 1% до 1 тис. 336 дол. США за кв. м (± 1,6%). Про це у своєму щомісячному огляді ринкової ситуації повідомили аналітики ІАП «Столична нерухомість».

Порівняно з жовтнем 2015 року ціни на житлову нерухомість Києва у доларах зменшилися на 13,9%, а з початку року – на 9,5%.

Найвідчутніше в жовтні втратили в ціні великі квартири – три- і чотирикімнатні: 2% і 2,8% відповідно. Зараз середня вартість трикімнатних квартир по Києву становить 1 тис. 361 дол. за кв. м, а чотирикімнатних помешкань – 1 тис. 485 дол. за кв. м. Знизилися ціни і на однокімнатні квартири – на 0,4% до 1 тис. 236 дол. за кв. м. А ось двокімнатне житло хоч і несуттєво, але подорожчало – на 0,1%, до 1 тис. 368 доларів.

У жовтні зниження середніх цін на квартири торкнулося всіх районів Києва. Найменш відчутно квартири подешевшали в Шевченківському районі – на 0,3%, а найбільш суттєве зниження було зафіксовано в Подільському районі – 4,2%.

Найдорожче житло в Києві, як і раніше, в Печерському районі, де середня вартість квадратного метра становить 2 тис. 167 дол., а найдешевший район за рівнем середніх цін на житло – Деснянський. Там середня вартість квадратного метру в жовтні склала 896 дол.

Пропонуємо ознайомитися з повним аналітичним звітом про ситуацію на ринку вторинного житла Києва у жовтні.