Реєстрація /

Особняки в Києві стабільно дешевшають, в середньому, на 1% в місяць

У трьох районах столиці за останній квартал ціни на будинки виросли.

У вересні 2016 року середня ціна виставлених на продаж будинків у Києві склала 1 тис. 20 дол. США (± 2,8%) за 1 кв. м. У порівнянні з червнем 2016 р. середня ціна будинків зменшилася в доларах на 3,1%. Про це у своєму щоквартальному огляді ринкової ситуації повідомили аналітики ІАП «Столична нерухомість», зазначивши що такий же показник зниження середньої ціни був зафіксований і в другому кварталі поточного року.

З початку року зниження середніх доларових цін на будинки в Києві склало 10,1%, а в порівнянні з вереснем 2015 року – 18,5%.

У той же час, в минулому кварталі не в усіх районах Києва будинки втратили в ціні. Так, в Дніпровському районі середні ціни зросли на 0,1%, в Оболонському – на 0,6%, а в Деснянському – на цілих 5,5%. Рівень зниження в інших районах Києва – від -1,4% у Печерському до -7,1% у Солом'янському.

У 20% будинків вищого цінового сегменту середня ціна пропозиції склала 1 тис. 740 дол. за кв. м, а в 20% будинків низького цінового сегменту – 505 дол. за кв. м. Індекс розшарування (співвідношення ціни «дорогого» житла до «дешевому») по Києву склав 3,4.

Пропонуємо ознайомитися з повним оглядом ситуації на ринку приватних будинків Києва.