Реєстрація /

Найдешевші квартири в Києві в 2020 році: який бюджет на покупку та безпека угоди

Найдешевші квартири в Києві потребують ретельної перевірки документів при покупці

Перед початком традиційно активного весняного сезону в Києві є в продажу доступні за ціною квартири. У 2020 році досить скромного бюджету для покупки найдешевшої квартири в Києві на вторинному ринку. Угода потребують обережності, уваги до деталей і ретельної перевірки документів на право власності.

Портал «Столична нерухомість» 100realty.ua підрахував, скільки коштують найдешевші квартири в Києві в 2020 році, що це за житло і на що варто звертати увагу при оформленні угоди.

Стаття по темі: Податки при операціях з нерухомістю у 2020 році: скільки, коли і що нового

ТОП-5 найдешевших квартир у Києві

Найдешевші квартири в Києві, як правило, розташовані далеко від метро. У рейтинг самого доступного житла потрапляють малометражні «гостинки», квартири «під ремонт» або ж з мінімальним комфортом.

  1. Згідно з базою столичної нерухомості на 100realty.ua найдоступніша квартира до продажу запропонована за ціною 23 тисяч доларів. Це однокімнатне житло в Подільському районі Києва. За ці гроші пропонують придбати «гостинку» на Вітряних горах загальною площею 23 квадратних метра. Таким чином за «квадрат» – 1 тисяча доларів. Стан житловий, вимагає додаткових витрат для комфортного проживання. Найдешевші дешеві квартири в Києві в 2020 році
  2. У цьому ж районі на вул. Теліги на продаж виставлена 1-кімнатна квартира площею в 21 кв. метр. Її вартість – 27 тис доларів. На ціну впливає відносна близькість до станції метро «Дорогожичі», зроблений косметичний ремонт, замінені вікна, батареї. Найдешевші дешеві квартири в Києві в 2020 році
  3. На Троєщині (Деснянський район Києва) продається 1-кімнатна квартира по пр. Маяковського. Загальна площа 26 кв.м за 29 тис доларів. Квартира потребує ремонту, господарі продають її разом з закупленими раніше будматеріалами. Найдешевші дешеві квартири в Києві в 2020 році
  4. Стільки ж – 29 тис доларів – коштує квартира на вул. Леся Курбаса у Святошинському районі. У квартирі застарілий ремонт, вона потребує значних інвестицій. Найдешевші дешеві квартири в Києві в 2020 році
  5. За 30 тис. дол продається «одиничка» по вул. Вірменській – біля метро «Вирлиця». Житло площею 28 кв. м. потребує капітального ремонту. Найдешевші дешеві квартири в Києві в 2020 році

На що звертати увагу при покупці недорогих квартир

Якщо ви купуєте квартиру в новобудові, яка ще не введена в експлуатацію, обов'язково дізнайтеся про об'єкт, його можна перевірити в базі довгобудів і будинків, які будуються з порушенням законодавства. Така база доступна на сайті Містобудівного кадастру.

Також про багатьох скандальних будівництвах можна знайти в новинах, на форумах.

Стаття по темі: Більше половини новобудов в Києві є ризиковими: як перевірити ЖК в столиці

«Найчастіше недорогі квартири – це невеликі за площею квартири без ремонту в новобудовах або житло в старому житловому фонді («гостинки», «хрущовки»). В середньому такі квартири можуть коштувати 20-40 тис. дол. Іноді бувають угоди з квартирами до 20 тис. дол., Але частіше за все знайти квартиру за такою ціною - це удача, оскільки термін експозиції таких об'єктів може обчислюватися годинами», – каже Олена Бібєрова, Генеральний директор АН «Благовіст».

Експерт рекомендує при покупці таких квартир звернути особливу увагу на правовстановлюючі документи. Для цього краще найняти юриста або довірити підбір квартири професійному агентству нерухомості, де нададуть весь спектр послуг з перевірки документів та супроводу угоди. Самостійно дізнатися про всі нюанси угоди з тією чи іншою квартирою дуже складно. Потрібно перевірити досить великий обсяг інформації, «історію» квартири, чи немає судових рішень щодо цієї нерухомості, чи немає родичів, які можуть в наслідок оскаржити угоду і т.д.

«Якщо ви вибираєте квартиру самостійно, зверніть увагу на стан ремонту, комунікації і т.д. від цього залежить бюджет, який знадобиться на те, щоб зробити ремонт. Якщо на ремонт доведеться витратити пристойну суму, а заїхати ви хочете в стислі терміни, тоді, можливо, варто підібрати більш дорогий об'єкт, але який потребує мінімальних вкладеннях. Варто також поцікавитися про те, хто проживав раніше в квартирі, чи немає неприємних історій пов'язаних з цією нерухомістю (якщо це, звичайно, для вас має значення). Також не завадить дізнатися про сусідів, щоб надалі не шкодувати про свій вибір», – каже Олена Бібєрова.

Стаття по темі: У яку нерухомість інвестувати в 2020 році? 

Також подивіться інфраструктуру поруч, транспортне сполучення. Розраховувати на те, що недалеко від будинку, де знаходиться одна з найдоступніших квартир на ринку, буде станція метро не варто, але дізнатися про зупинку інших видів транспорту обов'язково потрібно.

Источник