Реєстрація /

Купівля елітної квартири в Києві: що і за скільки варто купувати в столиці

У Києві виставлено на продаж близько 5 тисяч елітних квартир

Елітна нерухомість завжди користується стабільним попитом, тому ринок поповнюється новою пропозицією, а ціни стабільні.

Які квартири, де і за скільки продають в Києві і в які об'єкти варто інвестувати дізнавався портал «Столична нерухомість» 100realty.ua.

Нова пропозиція

За 2019 рік на ринку елітних новобудов відзначено рекордну кількість нової пропозиції. За словами Олега Перегинця, керуючого партнера Kiev Standard real estate boutique, стартував продаж в 15 об'єктах, 13 з яких - нові проекти. Загальна кількість квартир – 4780 штук або 367 889 квадратних метрів.

Експерт також стверджує, що за рік пропозиція дорогих квартир в різних районах змінилося. Так, Печерський район перестав бути лідером.

Де найбільше новобудов елітного класу в Києві

  • Печерський – 56% від загальної пропозиції (у 2018 році він посідав 65%);
  • Голосіївський район – 15% (було 4% в 2018 році);
  • Подільський – 2%
  • Оболонський – 2%.

У той же час експерти прогнозують істотне збільшення пропозиції в Подільському районі через пару років.

Стаття по темі: У яку нерухомість інвестувати в 2020 році?

За даними агентства нерухомості Park Lane, сьогодні в активному продажу близько 1500 квартир в нових будинках, де вартість становить від 2500 дол/кв.м. Найбільший вибір дорогих квартир в Печерському, Голосіївському, Шевченківському, Подільському районах.

Квартир в історичних будинках в центрі Києва (Майдан Незалежності, вулиці Хрещатик, Інститутська, Грушевського, Пушкінська, Прорізна та інші) пропонується до продажу близько 900.

Що відбувається з цінами на елітні квартири в Києві*

За минулий рік ціни на елітні квартири в Києві зросли на 9%.

За даними Олега Перегинця, найбільш затребувані об'єкти зросли в ціні на 25-40%. До кінця 2020 року очікується зростання вартості квадратного метра для елітних новобудов до 5-8%.

Середня вартість на сьогоднішній день складає 1900-3000 дол./кв. м.

Що хочуть покупці елітної квартири в Києві

Покупці преміальної нерухомості віддають перевагу комплексам, які пропонують можливість жити, працювати, відпочивати в одному місці.

Тому на ринку зросте пропозиція об'єктів mixed-use, де зосереджені житлові квартири, офіси, торгівля, всі необхідні сервіси і набір інфраструктури.

Стаття по темі: Іпотека в Україні в 2020 році: які умови і на скільки будуть знижені ставки по кредитах

«Що стосується вимог до квартир, то на сьогодні найчастіше покупцям цікаві планування з грамотним зонуванням та балансом площ: просторі кухні-вітальні (30-60 м) з можливістю роз'єднання, достатню кількістю гардеробних кімнат, просторі master-bedroom, ванні кімнати при хазяйських спальнях, мінімальна втрата площі, високі стелі від 3 м, високий рівень природного освітлення за рахунок панорамних вікон, тераси», – каже Перегінець.

елітна квартира в Києві
У покупців елітної нерухомості в Києві високі вимоги до житла та до інфраструктури ЖК​​​​​​

 

Також до уваги беруть сучасну і яскраву архітектуру, набір і якість сервісних послуг для мешканців будинку: особиста безпека і приватність, консьєрж-сервіс, паркінг та інше.

Стаття по темі: Податки при операціях з нерухомістю у 2020 році: скільки, коли і що нового

За словами Вікторії Барабаш, Генерального директора АН «Park Lane», покупцям цікаві квартири в нових будинках, оскільки вони з зручними плануваннями, відмінним цілодобовим сервісом для мешканців, безпечної і комфортної прибудинковою територією, парковкою.

«Попит на такі квартири завжди високий. Крім того, це гарна інвестиція, оскільки пропозиція збільшується не так активно, як, наприклад, в більш доступному ціновому сегменті, найбільш цікаві житлові комплекси преміум-класу протягом тривалого часу перебувають у ТОПі продажів», – впевнена Вікторія Барабаш.

При покупці елітної квартири, експерти рекомендують приймати зважене рішення і ретельно перевіряти документи.

Компанія UTG рекомендує зокрема:

  • придбання квартир в зданих в експлуатацію будинках або на високій стадії будівельної готовності;
  • будинки, які передбачають автономні інженерні системи (опалення, гарячого водопостачання, резервні системи подачі електроенергії) і сучасні технології енерго- та тепло ефективності;
  • розташування не в розрекламованих локаціях, а в історично сформованих комфортних для проживання мікрорайонах з існуючими елементами розвиненою торгово-сервісній, освітньої, медичної інфраструктури в оточенні жителів із зіставними достатками;
  • квартири повинні припускати видові характеристики з вікон, а не розташовані в оточенні багатоквартирних хмарочосів (своєрідне «гетто для багатих»).

Стаття по темі: Більше половини новобудов в Києві є ризиковими: як перевірити ЖК в столиці

Що чекає ринок елітних квартир в Києві в 2020 році

За даними Олега Перегинця, до кінця 2020 року в Києві очікується старт продажів понад 4000 квартир або близько 350 тисяч квадратних метрів в елітному сегменті.

Попит залишиться на нинішньому рівні, ринок буде традиційно стабільний і активний.

* матеріал підготовлено до запровадження жорстких заходів з карантину в Україні.

Источник