Реєстрація /

Зведення житла у 2018 році скоротилося, проте галузь зросла

Мінрегіонбуд відзвітував про річні показники будівельної галузі України

В Україні протягом 2018 року було виконано будівельних робіт на 136,3 мільярди гривень, такі дані оприлюднено Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства. Загалом будівельна галузь зросла на 4,4% в порівнянні з 2017 роком.

За даними урядовців, будівництво інженерних споруд зросло на 9%, зведення будівель залишилось майже на рівні 2017 року. Зокрема зведення житлових будівель скоротилося на 1,6%, нежитлових – зросло на 1,2%

Заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе вбачає в цьому стабільність галузі.

«У 2018-му будівельна галузь продовжила демонструвати стабільне зростання. І це враховуючи неабиякий ривок, який відбувся у галузі на рік раніше. Ми зберегли і покращили минулі показники. Було виконано будівельних робіт більш ніж на 136 млрд грн. По відношенню до 2017 року – це ріст на 4,4%», – написав Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.

Стаття по темі: Що буде з цінами на квартири в Києві в 2019 році

Він нагадує, що протягом 2018 року було затверджено близько 500 змін у нормативно-правовій базі. «У дію вступили важливі для галузі державні будівельні норми (ДБН) щодо містобудування, проектування шкіл, дитсадків, вулиць і доріг, спрощено виконання нескладних будівельних робіт. Все це позитивно вплинуло на розвиток галузі», – каже заступник міністра.

Серед регіонів лідерство за обсягами будівництва утримав Київ, де вартість робіт оцінюється у 30,1 мільярд гривен. За столицею йдуть Одеська область (15,3 млрд грн), Дніпропетровська область (13,5 млрд грн), Харківська область (12,7 млрд грн).

Стаття по темі: Київська інфраструктура: що реалізовано і що обіцяють зробити в 2019 році

Мінрегіонбуд і раніше повідомляв, що будівництво житла скорочується. Протягом перших 6 місяців 2018 року у Києві падіння житлового будівництва склало майже 65%.

Джерело