Реєстрація /

Будівництва житла в Україні скорочується – Мінрегіон

Будівельна галузь расте в цілому, однак житлових будівель зводиться менше

За підсумками 9 місяців в 2018 року в Україні будівельні підприємства виконали робіт на 86,5 мільярдів гривень. В цілому галузь в порівнянні з 2017 роком зросла на 5,4%, проте будівництво житла скоротилося.

У цей період будівництво інженерних споруд зросла на 11,7%, а ось житлових будинків – скоротилося на 1%. Будівництво нежитлових будівель показало незначне зростання.

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України з посиланням на заступника міністра Льва Парцхаладзе повідомляє, що найвищі темпи зростання будівельної галузі в Хмельницькій області (+ 36%), Донецькій та Одеській областях (+ понад 30%) і в Івано-Франківській області (+27 %).

За обсягами виконаних робіт лідирує Київ – майже 20 мільярдів гривень. В Одеській області збудовано та відремонтовано на 10,5 млрд грн, у Дніпропетровській – на 8,5 млрд грн, в Харківській - на 8,3 млрд грн.

Стаття по темі: Як отримати доступне житло в Україні: що змінюється в програмі Кабміну

Мінрегіон зазначає, що нове будівництво, реконструкція та технічне переоснащення в обсязі виконаний будівельних робіт займає майже 75%. Капітальні ремонти – 16%, поточні – 9%.

Нагадаємо, що в столиці України в січні-червні 2018 року введено в експлуатацію 333 тис. 972 кв. м житла. Це на 64,3% менше, ніж за аналогічний період минулого року.

Київ і місяцем раніше не потрапляв в лідери за темпами будівництва житла, а поступався Одеської, Хмельницької та Івано-Франківською областями.

Джерело