Реєстрація /

Зниження цін на особняки у Києві та передмісті не припиняється

Лише у Святошинському районі столиці в останньому кварталі 2017 року зафіксоване подорожчання будинків.

У четвертому кварталі 2017 року продовжилося зниження середніх цін на приватні будинки як у Києві, так і в передмісті столиці. Таким чином, у грудні зафіксовано найнижчі показники вартості квадратного метра будинків за рік – 952 дол. для Києва і 778 дол. для передмістя. Про це у своєму щоквартальному огляді повідомили аналітики порталу 100realty.ua. За останні три місяці будинки у Києві втратили в ціні 0,8%, а у передмісті – 1,3%.

Але винятком став Святошинський район столиці, де середні ціни на будинки не «просіли», а навпаки – досить суттєво виросли: на 5,9% за квартал до позначки 872 дол. за кв. м.

По інших районах Києва зниження склало від 0,2% в Оболонському до 5% у Деснянському районі. Також досить суттєво знизилися ціни і в найдорожчому за вартістю житла районі Києва – Печерському. Там зниження склало 3,2%.

Що стосується сусідніх зі столицею районів, то в останньому кварталі року найбільш відчутно подешевшали особняки в Броварському районі - на 3,5%. Найменше ціни знизилися на будинку в Вишгородському районі - на 0,4%.

Пропонуємо ознайомитися з повними оглядами ситуації на ринку приватних будинків Києва та передмістя столиці.

Джерело