Реєстрація /

З 1 жовтня змінюються правила будівництва готелів: що буде нового?

Норми є обов’язковими. 

З жовтня готелі в Україні будуватимуть за новими правилами. Тепер проектувальники мають їх обов’язково виконувати, коли будують чи реконструюють готелі. 

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

«У жовтні вступають в дію нові важливі зміни у ДБН щодо готелів. У них введені сучасні рішення та технології, щоб українські готелі проектувалися безпечними та комфортними для людей. У них прописано все - від необхідних норм пожежної безпеки та захисту від злому до обов’язкового сортування сміття», – написав він.

Стаття по темі: Нові будівельні норми України: ще багато роботи

Нові норми будівництва готелів у 2019 році:

  •     Використання ефективних систем пожежогасіння тонкорозпиленою водою та сучасних систем раннього виявлення загроз і надзвичайних ситуацій.
  •     Проектування сучасних систем роздільного сортування сміття.
  •     Відмінили встановлення телефонів-автоматів, абонентських ящиків, театральних та залізничних кас, перукарень, торговельних кіосків, медпунктів тощо у будівлях готелів.
  •     Вхід до готельних номерів буде лише за безконтактними картками, а в номерах готелів категорії *** та вище – додатково влаштовувати системи охоронної сигналізації.
  •     Інтернет буде у кожному готельному номері.

Зміни у ДБН «Готелі» розробило ПАТ «КиївЗНДІЕП».

Стаття по темі: Жити в готелях в Києві стало дорожче: що буде далі

Також в готелях планують передбачати 10% номерів для людей з інвалідністю.
На київському ринку готелів багато готелів високого цінового сегмента і не вистачає готелів середнього цінового сегмента.

Раніше повідомлялося, що дохід готельних об'єктів стартує з 9%. При цьому термін окупності може становити в середньому від 7 до 9 років, а іноді – це справжні довгострокові інвестиції з окупністю близько 10-15 років.

Джерело