Реєстрація /

Скільки заробляють готелі в Україні: експерт назвав рівень доходів

Окупність готельних проектів до 15 років.

Експерт розказав про окупність готельного бізнесу в Україні.

«Дохід готельних об’єктів стартує з 9%. При цьому термін окупності може становити в середньому від 7 до 9 років, а подекуди — це справжні довгострокові інвестиції з окупністю близько 10-15 років», – повідомив генеральний директор керуючої компанії Ribas Hotels Group Артур Лупашко. 

Експерт зазначив, що маржинальність готелів 5* становить від 35% до 72% від загального валового доходу, 3*  –  50%; хостели – близько 65-70%. Він розповів, що готелі високого цінового сегменту хоч і окуповуються значно довше, але дають більш надійний та стабільний дохід, ніж об’єкти інших класів. 

Артур Лупашко звернув увагу на те, що за швидкістю повернення інвестицій сьогодні найбільш привабливими є 3* готелі в курортах Буковель, Моршин, Трускавець — 10-15% річних. 4* готелі у великих бізнес-містах — Львів, Київ, Одеса, Харків, Дніпро — 9-12% річних.

Раніше повідомлялося, що ринок готельної нерухомості Києва демонструє надлишок об’єктів високого класу та деякий дефіцит якісних готелів середнього цінового сегменту, на який існує підвищений попит. 

Стаття по темі: Жити в готелях в Києві стало дорожче: що буде далі

Джерело