Реєстрація /

Влітку власники домашніх сонячних станцій Києва заробили більше 7 мільйонів гривень

Кількість просьюмерів зростає.

Яскраве літнє сонце дозволило просьюмерам столиці у червні – серпні згенерувати 1,4 млн кВт⋅год електроенергії та заробити за «зеленим» тарифом 7,1 млн грн. З початку року в Києві кількість приватних сонячних станцій зросла на 10%. Тепер уже 241 домашня СЕС виробляє «чисту» електроенергію у столиці. Отримувати дохід від генерації електроенергії можна за допомогою сонячних панелей від YASNO.

Перетворюючи енергію сонця на електричну, частину виробленої електроенергії просьюмери використовують на потреби власної оселі. Якщо прилади споживають менше, ніж згенеровано, надлишок продають у мережу. За це власники домашніх СЕС щомісяця отримують виплати за «зеленим» тарифом, що встановлюється державою. У Києві розрахунки з просьюмерами здійснює постачальник електроенергії, газу та енергоефективних рішень YASNO.

З початку року приватні сонячні електростанції столиці виробили 2,4 млн кВт⋅год електроенергії, а їх власники отримали 11 млн грн доходу за «зеленим» тарифом.

За інформацією Держенергоефективності, станом на липень в Україні більше 35 тисяч домогосподарств встановили приватні СЕС загальною потужністю 933 МВт.

Стаття по темі: Якими будуть податки при купівлі-продажу квартир в новобудовах – коментарі автора закону

Раніше повідомлялося, що тарифи на опалення виростуть вже взимку на 40%.

Джерело