Реєстрація /

В Україні хочуть запровадити «зелені» облігації

Країна вивчає можливості впровадження.

В Україні хочуть запропонувати інвесторам «зелені» облігації. 

«Запровадження «зелених» облігацій в Україні дозволить мобілізувати потрібні інвестиції на реалізацію проектів у сфері енергоефективності та відновлюваної енергетики, а також здешевити ці фінансові ресурси», – вважає голова Держенергоефективності Сергій Савчук

Цей фінансовий інструмент сприятиме пришвидшенню досягнення національних цілей: 11% «чистої» енергії у кінцевому енергоспоживанні до 2020 року та 25% «зеленої» енергії у загальному первинному енергопостачанні у 2035 році. 

Стаття по темі: ЕСКО-проекти: перепони на шляху реалізації і перспективи

Профільні міністерства країни разом з міжнародними партнерами, проектами технічної допомоги та експертами змоделюють альтернативні сценарії запровадження ринку «зелених» облігацій із визначенням механізму, що підходить для умов України і у результаті подати до Уряду України Дорожню карту запровадження ринку «зелених» облігацій.

Стаття по темі: «Утепляємось» за рахунок держави: що для цього потрібно?

Також чиновники займуться розробкою пакету проектів актів первинного та вторинного законодавства щодо керівних принципів «зелених» облігацій, зменшення інвестиційних бар’єрів, а також стимулювання залучення «зелених» інвестицій в Україну.

За прогнозами учасників ринку,  до 2020 року на частку «зелених» облігацій у всьому світі буде припадати 10-15% від загальної суми всіх облігаційних запозичень.

«Зелені облігації» – боргові інструменти для залучення коштів на проекти розвитку відновлювальної енергетики, енергоефективності та екологічно чистого транспорту.
 

Джерело