Реєстрація /

В центрі Києва знесуть готель, який зведено на території університету

Суд підтвердив попереднє рішення.

Постановою апеляційного суду залишено без змін рішення суду першої інстанції, щодо усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою Київського національного університету технологій та дизайну.

Встановлено, що приватне товариство в порушення вимог інвестиційного договору, укладеного з навчальним закладом, самовільно, без оформлення дозвільних документів, незаконно здійснило будівництво на території університету та передало незаконно збудовані приміщення у користування третій особі для облаштування готелю.
 
Зважаючи на грубе порушення закону, Київська місцева прокуратура № 6  звернулась до господарського суду на захист інтересів держави з позовом про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою, знесення самовільно збудованих об’єктів та приведення земельної ділянки у попередній до будівництва стан, який господарським судом задоволено у повному обсязі.
 
Не погоджуючись із рішенням господарського суду, товариством подано апеляцію, у задоволенні якої Київським апеляційним судом відмовлено, а рішення суду першої інстанції залишено без змін.

Стаття по темі: Найпопулярніші квартири в новобудовах: які вони і хто їх купує

Раніше повідомлялося, що для добудови та введення в експлуатацію інших об'єктів «Укрбуду» необхідна згода Кабінету міністрів на підписання договорів про передачу землі Міністерства оборони України. Це одна з 3 ключових проблем, які гальмують зведення довгобудів.

Джерело