Реєстрація /

Найпопулярніші квартири в новобудовах: які вони і хто їх купує

Для собственного проживания семьи с детьми часто выбирают двухкомнатное жилье

На ринку нерухомості Києва попит на різні квартири відрізняється. Одні швидко знаходять покупців, інші – ні. Портал «Столична нерухомість» 100realty.ua вирішив з'ясувати, які квартири в новобудовах Києва користуються найбільшою популярністю.

Популярні площі квартир в новобудовах

Експерти стверджують, що в Києві серед тих, хто купує квартири для подальшої здачі в оренду і для особистого проживання завжди високий попит на невеликі однокімнатні квартири. Також для власного проживання сім'ї з дітьми часто вибирають двокімнатне житло.

«Ті, хто прагне вирішити житлове питання або розглядає нерухомість з точки зору отримання прибутку, не витративши багато, переважно вибирали будинки класу економ і комфорт. Запити на одно- і двокімнатне житло площею 45-75 кв. м. Уважно ставляться до наявності дозвільних документів, локації, ціноутворення, архітектурних рішень і благоустрою прибудинкової території», – говорить Віталій Грусевич, голова правління The Wall-Ukraine.

У передмісті попитом користуються квартири більшою площею, ніж в Києві.

«Дуже часто покупці «відмовляються» від міської 1-кімнатної квартири в 40-50 кв. м в спальному районі Києва, вважаючи за краще купувати замість 2-3-кімнатні площею 65-80 кв. м в передмісті», – каже Вікторія Погасій, директор по маркетингу житлового комплексу BASA City.

Стаття по темі: Купівля квартири на ранній стадії будівництва будинку: ризики і вигоди

Найчастіше в передмісті купують квартири для особистого проживання.

«Починаючи з липня, попит на найдорожчі (видові) квартири в передмісті, вартість яких становить близько 1000 дол./кв. м, збільшився в середньому на 20%. А за підсумками 8 місяців 2020 року найбільшим попитом в найближчому київському передмісті з відмінним транспортним сполученням користуються об'єкти нових форматів, таких, як, наприклад, еко- і nature friendly-комплекси, розташовані на віддаленості до 10 км від столиці», – констатує Погасій.

Покупцям цікаві квартири на 4-7 поверхах в будинках малої забудови. Це пояснюється тим, що в разі, якщо не буде працювати ліфт, можна без зусиль піднятися сходами.

Якщо ж будинок багатоповерховий, тоді популярні квартири на поверхах від 10 і вище. Квартири в даному випадку завжди видові і вигода від такого розміщення вище, ніж ризики ходити пішки, якщо не буде працювати ліфт.

Сьогодні у покупців великий вибір квартир, при цьому, чим ближче будинок до дати здачі в експлуатацію, тим менше в наявність квартир популярних площ.

Важлива інфраструктура житлового комплексу

Покупці стали більш серйозно оцінювати наявність інфраструктури житлового комплексу. Це в наслідок впливає на ціну, за яку можна продати квартиру в разі потреби.

«На сьогоднішній день найбільшим попитом користуються об'єкти нових форматів: для Києва характерні формати «місто в місті», багатофункціональні житлові комплекси та інші. А в передмісті – це еко-комплекси і nature friendly-комплекси. У Києві та найближчому передмісті популярність таких житлових комплексів становить до 65% від усього обсягу продажів», – говорить Вікторія Нерода, експерт ринку нерухомості.

Головними перевагами об'єктів нових форматів в Києві є підвищена увага девелоперів до створюваної інфраструктури. Все частіше забудовники застосовують концептуальний підхід до своїх ЖК, наприклад, наявність об'єктів комерції стає більш системним і продуманим, двори в об'єктах нових форматів – це не просто закриті і вільні від автотранспорту двори, а ще й територія дозвілля і відпочинку.

Стаття по темі: Яку квартиру купити восени 2020 року: в новобудові або на вторинному ринку?

Забудовники Києва прагнуть максимально наповнити свої ЖК об'єктами соціально-побутової, спортивної інфраструктури, створюють дитячі сади, спортцентр, кафе.

«Варто також згадати про створення дизайнерських лобі з лаунж-зонами, кафе, коворкінгом, музичними вітальнями, і тими, що вже стали стандартом, колясочними і навіть лапомойками», – каже Нерода.

Експерти прогнозують, що з кожним новим проектом забудовники намагаються додати якомога більше вигод для покупця. Конкуренція змушує будувати будинки і робити планування квартир максимально відповідають потребам людей.

Источник