Реєстрація /

Поліція затримала підозрюваних, які проводили махінації з квартирами померлих киян

Продали 4 квартири.

Поліція затримала учасників злочинної групи, які проводили махінації із квартирами померлих киян. Зловмисники підробляли документи з права власності на житло та надалі перепродували його реальним покупцям. Наразі встановлено 4 факти незаконної операції з квартирами у різних районах столиці на суму понад 7 мільйонів гривень. Фігурантам загрожує до 12 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Про це стало відомо з повідомлення поліції Києва.

Повідомляється, що до складу злочинного угруповання входили двоє чоловіків віком 41 і 44 років, а також їх 35-річна поплічниця.

Організатор схеми підшукував квартири киян, які померли і не залишили спадкоємців. Надалі його спільники оформляли квартири на підставних осіб, з метою їхнього подальшого продажу реальним покупцям.

Таким чином, фігурантам протягом року вдалося перепродати чотири квартири у Києві на суму понад сім мільйонів гривень.

Раніше повідомлялося, що чиновники у Київській області проводили махінації із землеюЧиновники організували механізм присвоєння землі через продаж підконтрольній приватній структурі. Причому, за попередніми даними, ціна була в 10 разів нижчою за ринкову. Таким чином вони завдали шкоди територіальній громаді понад 700 млн гривень.

Джерело