Реєстрація /

Судитимуть підрядника, який завдав державі мільйонних збитків на будівництві у Фастівському районі Київщини

Директору загрожує 15 років ув'язнення.

Поліція Київщини направила матеріали до суду у справі про неналежне виконання будівельних робіт, що завдало шкоди державі на понад 2,5 мільйона гривень. Порушення будівельних норм може обійтися підряднику 12 років за ґратами.

Про це стало відомо із повідомлення поліції Київської області.

Керівник компанії уклав ряд договорів щодо будівництва доріг і тротуарів на території Гатненської сільської ради. Проте зазначені роботи виконав неякісно та з порушенням будівельних норм, внаслідок чого асфальтобетонне покриття почало руйнуватися. Надалі інженер з технічного нагляду неправильно провів перевірку та прийняв зазначені будівельні роботи. Внаслідок цього відбулося перерахування бюджетних коштів у розмірі понад 2,5 мільйона гривень на рахунок товариства.

Повідомляється, що слідчі при процесуальному керівництві Київської обласної прокуратури завершили досудове розслідування та направили матеріали до суду (ч.ч. 3, 4, 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України).

Директору товариства загрожує до 12 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Раніше повідомлялося, що Житній ринок на Подолі віддають в оренду на 15 років.

Джерело