Реєстрація /

В які квартири інвестувати в Києві: поради ріелтора

Експерт ринку нерухомості наводить приклади інвестицій в житло

Значна частина квартир в Києві купується з метою інвестицій: для подальшого перепродажу або під здачу житла в оренду. За даними Генерального директора АН Park Lane Вікторії Барабаш, покупець житла в Києві враховує інфраструктуру житлового комплексу, якість будівництва, безпеку району, облаштованість прибудинкової території, наявність зон відпочинку і спортивних майданчиків.

Інвестори в київські квартири купують їх як в старих будинках, так і в нових. Однак, за інформацією Вікторії Барабаш, з березня 2018 року зросла вартість саме якісного ліквідного житла у відносно нових будинках та ЖК, які зведені в 2006 році і пізніше.

Аналітика по темі: Аналіз цін на вторинному ринку житлової нерухомості Києва: липень 2018 р.

Як приклад покупки квартир для інвестицій можна привести 1-2 кімнатне житло площею 32-45 квадратних метрів в старому будинку на бульварі Лесі Українки (Печерській район Києва). Вартість такої квартири 65-80 тисяч доларів без ремонту. Ще один варіант - двокімнатна квартира площею 65-80 кв. м на вул. Коновальця (також Печерськ), де вартість таких апартаментів стартує від 115 тисяч доларів.

Раніше повідомлялося, що в липні 2018 року в Києві були продані кілька об'єктів елітної нерухомості. Найдорожчою квартирою в Києві став об'єкт на Оболонській набережній площею 135 квадратних метрів. Ціна квартири - 345 тисяч доларів.

Аналітика по темі: Огляд ринку новобудов Києва: липень 2018 р.

Джерело