Реєстрація /

У школах проектуватимуть вільні навчальні простори

Оновили ДБН.

Вступили в дію нові державні будівельні норми (ДБН В.2.2-3:2018 «Будинки і споруди. Заклади освіти»), які передбачають проектування сучасного відкритого навчального простору для організації різноманітних групових занять у навчальних закладах при їх новому будівництві або реконструкції.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе.

«Раніше в школах передбачалася виключно фронтальна форма шкільних занять, це коли парти стоять рядами одна за одною. Відтак не було можливості проводити різні групові, ігрові та індивідуальні заняття у класах. Тепер це відходить в минуле. В школах будуть робити відкритий сучасний і цікавий простір для дітей для більш ефективного та продуктивного навчання», – сказав він.

Читайте також: За скільки реально купити квартиру в Києві в 2018 році

Парцхаладзе відмітив, що зразком реалізації цього досвіду є «школи майбутнього» у Фінляндії. І таких прикладів сучасних шкіл з відкритим навчальним простором є чимало по всій Європі та в світі.

Відповідно до цих змін в ДБН передбачено збільшення площі класу на 1 учня: якщо раніше при фронтальній формі занять передбачалося 2 кв. м, то за новими нормами вона складає 3 кв. м при змішаній формі навчання. 
 

Джерело