Реєстрація /

У Києві зростає попит на дешеві квартири і житло в новобудовах

Квартири ціною до 50 тисяч доларів становлять понад 40% ринку

У листопаді 2018 року в Києві обсяг угод з придбання нерухомості склав 27,7 мільйонів доларів. Генеральний директор АН «Благовіст» Олена Бібєрова визначила основні тенденції ринку нерухомості Києва.

За її словами, частка угод до 50 тисяч доларів в листопаді зайняла 42% від усього обсягу. Примітно, що попит на недорогі квартири в Києві за минулий місяць зріс на 8%. Крім того, стабільно високий попит на житло в новобудовах Києва.

«Виріс інтерес до найбільш доступного житла, в листопаді частка операцій з об'єктами цінової категорії до 50 тис. дол. Збільшилася на 8% в порівнянні з жовтнем. У високому ціновому сегменті ми спостерігали попит на об'єкти нежитлового фонду і будинки», – заявила Олена Бібєрова.

Вона назвала найбільш бюджетні квартири Києва, продані в листопаді 2018 року. У Деснянському районі Києва на вул. Милославська (житловий масив Троєщина) 1-кімнатна квартира в 34 квадратних метра продана за 19 тисяч доларів. Примітно, що ця квартира на 3 тисячі доларів дорожче найдешевшого об'єкту листопада – паркомісця в центрі Києва, проданого на вул. Антоновича за 16 тис. дол.

Стаття по темі: Попит на квартири в новобудовах Києва виріс через коливання долара

Для порівняння така ж за площею 1-кімнатна квартира в Голосіївському районі (вул. Касіяна) продана за 30 тисяч доларів. А «одиничка» в 42 «квадрата» на вул. Григоренко в Дарницькому районі – за 50 тисяч доларів.

Найдорожчою однокімнатною квартирою листопада 2018 року стало житло на вул. Академіка Філатова на Печерську: 45 квадратних метрів обійшлися покупцям у 100 тисяч доларів.

Стаття по темі: Квартири на Печерську: високий попит диктує цінову політику

Джерело