Реєстрація /

Квартири на Печерську: високий попит диктує цінову політику

Житло в Печерському районі Києва є престижним і дорогим

Квартири на Печерську давно стали символом успіху і багатства. Печерський район Києва хоча і є найменшим за площею в столиці, перевершує інші за кількістю забудови в перерахунку на квадратний кілометр. В середньому тут припадає по одній новобудові на кожен квадратний кілометр. Правда, вже зданих і заселених за останні 5-10 років будинків тут набагато більше.

Середні ціни квартир на Печерську

Більшість квартир на Печерську, розташованих в новобудовах, відносяться до бізнес-класу або ж є по-справжньому елітною нерухомістю. За останніми даними, середня ціна квартири на Печерську в новобудові досягла позначки 4,4 мільйона гривень (більше 155 тисяч доларів). Також в цьому районі найвища середня ціна квадратного метра в нових будинках – 48 800 гривень (1724 доларів за кв. м).

На вторинному ринку квартири на Печерську також утримують лідерство за ціною. В середньому одна квартира в цьому районі коштує понад 172 тисяч доларів, середня ціна квадратного метра на вторинному ринку впритул наблизилася до 2000 доларів. При цьому зростання в ціні серед квартир на Печерську в вересні показали преміальні об'єкти великої площі з 3-4 і більше кімнатами.

Квартири на Печерську – найдорожчі в Києві

Незважаючи на високу вартість, квартири на Печерську користуються попитом, традиційно тут укладаються угоди з придбання найдорожчою нерухомості Києва. У вересні 2018 року, за інформацією агентства нерухомості «Благовіст», більшість квартир ціною від 100 до 250 тисяч доларів виставлені на продаж в Печерському або ж Шевченківському районах Києва. Найдорожчою квартирою на Печерську в цьому сегменті стало житло на Кловському узвозі площею 187 кв. м, продане за 240 тисяч доларів.

Квартири на Печерсьску традиційно входять до списку найдорожчих об'єктів нерухомості Києва
Квартири на Печерську традиційно входять до переліку найдорожчих об'єктів нерухомості Києва​​​​​

 

Місяцем раніше - в серпні 2018 року – три квартири на Печерські увійшли в п'ятірку найдорожчих об'єктів нерухомості, проданих в Києві. «Топовим» продажем на Печерську став пентхауз на бульварі Лесі Українки: за 800 тисяч доларів покупці придбали квартиру площею 642 квадратних метра. Апартаменти на вул. Коновальця (близько 200 кв. м) були продані за 340 тисяч доларів, на Шота Руставелі (144 кв. м.) – за 250 тис. дол.

Стаття по темі: Попит на квартири в новобудовах Києва виріс через коливання долара

Крім того, найбільша угода на ринку нерухомості Києва в вересні 2018 року також ще була укладена по об'єкту, розташованому на Печерську. За нежитлове приміщення на вул. Саксаганського площею 565 «квадратів» покупцями було заплачено 900 тисяч доларів.

За що платять такі гроші?

Забудовники, які продають квартири на Печерську, заманюють заможних покупців різними способами. Один з них – це продаж дорогих квартир з дизайнерським ремонтом. Найбільші дизайнерські студій столиці безпосередньо співпрацюють з кількома ЖК, де продаються апартаменти з ексклюзивним інтер'єром. Така послуга підвищує вартість об'єкта в 1,5-2 рази.

Забудовники усіма силами намагаються продати квартири на Печерську
Квартиры на Печерске подразумевают новые детские площадки, закрытую территорию и паркинги

 

Серед методів залучення клієнтів в новий ЖК на Печерську – нестандартні проекти житлових будинків, а також прилеглої території: зведення копії Ейфелевої вежі на території житлового комплексу, розміщення на дахах престижних ЖК басейнів, ресторанів, міні-скверів і клубів.

За замовчуванням для покупців нових квартир на Печерську – закриті території комплексів, дитячі майданчики під будинком, підземні паркінги і супермаркети найбільших мереж в крокової доступності.

Стаття по темі: Купівля квартири у забудовника: безпечні і не дуже способи інвестування

Квартири на Печерську на вторинному ринку також пропонуються в будинках з упорядкованою територією, закритими парковками навіть біля будинків радянської споруди.

Плюси і мінуси квартири на Печерську

Безумовним плюсом для власників квартир на Печерську є близькість до адміністративного і ділового центру Києва. Через район проходять «синя» і «зелена» гілки київського метро, що підвищує привабливість житла. Більшість квартир на Печерську знаходяться в безпосередній близькості від станцій метрополітену або ж їх відділяє відстань до 1-1,5 кілометрів (10-15 хвилин пішки).

Плюсом квартири на Печерську є її наближеність до історичного та адміністративного центру Києва
Квартири на Печерську на вторинному ринку у великій кількості предтавлені житлом радянскьої забудови

 

Крім того, Печерськ є також центром розваг і шопінгу, тут розташовані ряд спортивних та нічних клубів, НСК «Олімпійський», легкоатлетичний стадіон «Атлет». Близькість до ботанічного саду ім. Гришко, Парку Слави, Співочого поля підвищує привабливість цілого ряду житлових кварталів і ЖК.

Мінуси квартири на Печерську – це перевантаженість району житловими комплексами і транспортний колапс в години пік, постійні пробки на ключових вулицях району. Регулярні комунальні аварії свідчать про те, що інфраструктура ЖКГ не встигає за стрімкою забудовою Печерська.

Стаття по темі: В які квартири інвестувати в Києві: новобудови дорожчають, «вторинка» продовжує падіння

Мережі рітейлу активно освоюють район, відкриваючи супермаркети преміального рівня, орієнтуючись на багатих мешканців новобудов на Печерську. Але в районі досі є квартали, в яких немає великих продуктових магазинів у кроковій доступності. Іноді, щоб потрапити в супермаркет за мешканцям Печерська доводиться від'їжджати від будинку на велику відстань.

Источник