Реєстрація /

Стратегію розвитку Києва до 2025 року змінюють з урахуванням реалій війни

До 1 травня групи підготують пропозиції.

Сім експертних груп, створених у рамках Робочої групи з актуалізації Стратегії розвитку міста Києва до 2025 року із продовженням її дії до 2027 року, розпочали свою роботу. До 1 травня групи підготують пропозиції щодо оновлення пріоритетів та шляхів розвитку міста з урахуванням вимог часу та нададуть їх на розгляд президії Робочої групи. Про це повідомляє Департамент економіки та інвестицій КМДА.

Пропозиції експертних груп, зокрема, будуть орієнтовані на мінімізацію соціальних та наслідків російсько-української війни та відновлення економічного потенціалу столиці. Водночас, стратегічні цілі розвитку Києва до 2027 року – підвищення рівня конкурентоспроможності економіки столиці, підвищення комфорту життя мешканців, розвиток культури та збереження історичної самобутності – залишаються актуальними.

Оновлена Стратегія буде спрямована на посилення безпеки у місті та стійкість до зовнішніх загроз; відновлення та стимулювання розвитку економіки на основі SMART-спеціалізації та підтримки бізнесу; відновлення та розвиток стійкої та інклюзивної соціальної інфраструктури та житла; розвиток послуг з підтримки учасників бойових дій та їхніх сімей, які постраждали внаслідок збройної агресії; створення безпечного, комфортного, екологічного та інклюзивного міського середовища з урахуванням потреб різних категорій населення.

У новій редакції документа також врахують механізми створення умов відновлення та розвитку людського капіталу. Зокрема, йдеться про стимулювання повернення мешканців до міста шляхом створення нових робочих місць, переорієнтації та працевлаштування, надолуження втрат в освітньому процесі, розвитку системи медичних та реабілітаційних послуг.

Цифровізація стане наскрізною сферою міського розвитку та максимально охоплюватиме напрями забезпечення життєдіяльності, особливо у сфері надання публічних послуг та сервісів. Стратегія також передбачатиме розвиток співпраці територіальних громад у рамках Київської агломерації.

Оновлений проект документу буде подано на громадське обговорення.

Раніше повідомлялося, що у Київській області повністю та частково із забезпеченням життєдіяльності вже відновили майже 17 тис. об'єктів. Основна частина, 15,3 тис. будинків, це приватні та багатоквартирні будинки.

Джерело

Теґи