Реєстрація /

ДІАМ перевірить резонансні столичні об'єкти

Усі результати та обґрунтування обіцяють озвучити публічно.

Державна інспекція архітектури та містобудування (ДІАМ) України почала працювати з об'єктом будівництва – пам'яткою історії та архітектури національного значення – Келіями Братського монастиря, що знаходиться на території Національного університету Києво-Могилянської академії. Це реакція на звернення громадських активістів, твердять в інспекції.

Про це стало відомо із повідомлення Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Окрім згаданих історичних Келій, згідно з повідомленням 7 березня, перевірка розпочнеться також в іншій локації – у рамках нагляду за будівництвом відбудеться за об'єктом на адресу Генерала Шаповала, 1-3. Це будівництво багатоповерхового житлового комплексу прямо на межі Солом'янського ландшафтного парку.

Інспектори ДІАМ мають 10 календарних днів, щоб ретельно вивчити всі документи, провести огляд на місці та оприлюднити висновки з двох об'єктів. Усі результати та обґрунтування обіцяють озвучити публічно.

Раніше повідомлялося, що у Київській області повністю та частково із забезпеченням життєдіяльності вже відновили майже 17 тис. об'єктів. Основна частина, 15,3 тис. будинків, це приватні та багатоквартирні будинки.

Джерело

Теґи